Ajankohtaista

Osallistamisen ja kehittämisen taidot -pilottikurssi oli menestys

Keskiviikko, marraskuu 20, 2019 - 15:06

Marraskuun 6-7 päivä pidettiin TTK:n järjestämä Osallistamisen ja kehittämisen taidot -pilottikurssi. Osallistujia oli yrityksistä, julkisista organisaatioista ja järjestöistä (esimiehiä, henkilöstöpäälliköitä, henkilöstönkehittäjiä etc.) runsas parikymmentä. Kurssi  lisäsi tietoa ja taitoja henkilöstön osallistamisesta ja työpaikalla tapahtuvasta kehittämisestä. Erityisesti kurssin käytännönläheisyydestä ja hyödyllisistä työkaluista tykättiin. 

Kurssin kouluttajina toimivat Kari Laine ja Tero Lahdes (Yhteistoimintaluotsit), sekä TTK:n Elina Ravantti.  Palaute

kurssista oli 3,8/4. Osallistujien kommentteja:

” Parhaita koulutuksia, joissa olen ollut. Teillä toimii kaikki, aikataulut, osaaminen jne. Asiat esitettiin niin konkreettisesti, että omaksuminen oli helppoa.”

” Todella silmiä avaava koulutus, jonka antia aion hyödyntää työssäni.”

”Paljon asiaa lyhyessä ajassa, ehkä 3pvä olisi hyvä...”

” Hyvä kokonaisuus ja hyviä keinoja arkeen.”

Ajankohtaista

Osallistamisen ja kehittämisen taidot -pilottikurssi oli menestys

Lataa tutkimusraportti!

Tutkimuksen julkistaminen 1.4.2019

Yhteistoiminnan, luottamuksen ja yhdessä kehittämisen esteet keskisuurissa yrityksissä -tutkimus

Hyvä yhteistoiminta edesauttaa paikallista sopimista

Yhteystiedot

tero@solarsolutions.fi 
puh. 0400 783380

” Osallistamisen ja kehittämisen taidot kurssi oli hyvin ajankohtainen . Sain paljon uusia työkaluja omaan esimiestyöhöni. Koulutus oli hyvin järjestetty. Ryhmätyöskentely ja uuden toimintamallin harjoittelu käytännön tehtävien kautta auttoi asian sisäistämisessä. TTK.:n koulutuksissa täsmällinen koulutuksen aikataulu tuo koulutuspäiviin erityistä ryhdikkyyttä ja vahvaa ammatillisuutta.”

” Aivan loistava koulutus. Sain irti todella paljona ja sain tästä konkreettisia työkaluja omaan työhön. Ihan pienenä nyanssina ehdottaisin Vaaka -työkalun läpikäymisen esimerkiksi, jotain hieman suppeampaa aihetta. Osallistujat heittäytyivät hyvin mukaan, joten plussien ja miinusten kerääminen alkoi jo hieman puuduttaa. Suppeammallakin ajatusten keräämisellä työkalun idea tulisi ymmärretyksi.”

” Yksi parhaista koulutuksista, johon olen osallistunut!”

Kurssin teemana oli työsuojelu, mutta teoria ja työkalut sopivat kaikkeen kehittämiseen.

Lataa tutkimusraportti!

Perjantai, maaliskuu 29, 2019 - 19:02

Voit ladata YHTEISTOIMINNAN JA YHDESSÄ KEHITTÄMISEN ESTEET KESKISUURILLA TYÖPAIKOILLA JA RATKAISUEHDOTUKSIA EDISTÄÄ YHTEISTOIMINTAA -tutkimuksen PDF-muodossa. Työsuojelurahaston linkistä: 

Tutkimuksen julkistaminen 1.4.2019

Torstai, tammikuu 17, 2019 - 14:42

Tero Lahdeksen tutkimus Yhteistoiminnan ja yhdessä kehittämisen esteet keskisuurissa yrityksissä julkistetaan 1.4.2019 Kämp Hotellin Peilisalissa klo 13.30-16. Tilaisuuden järjestää Uudenmaan ELY-keskuksen alueverkosto ja Työelämä 2020 -hanke. Teron esityksen jälkeen on Genelec Oy:n tuotantojohtaja Piia-Riitta Bergmanin ja ylempien toimihenkilöiden luottamusmies Jussi Väisäsen vuoro kertoa kuinka maailman palkituimmat kaiuttimet syntyvät hyvällä yhteistyöllä. Ilmoittaudu: https://link.webropolsurveys.com/S/2F455E35E5067F89

Yhteistoiminnan, luottamuksen ja yhdessä kehittämisen esteet keskisuurissa yrityksissä -tutkimus

Keskiviikko, tammikuu 24, 2018 - 11:44

Tero Lahdes aloitti tammikuussa 2018 Työsuojelurahaston rahoittaman tutkimuksen, jossa haastatellaan kahdeksan yrityksen johtajia ja henkilöstön edustajia. Pääfokuksena on selvittää miten yritykset ovat koettaneet rakentaa yhteistyötään ja minkälaisten asioiden koetaan estävän hyvän yhteistoiminnan, luottamuksen ja yhdessä kehittämisen toteutumista. Tutkimustulosten avulla pyritään auttamaan yrityksiä paremmin tunnistamaan omia kehittämiskohteitaan ja löytämään niihin sopivia ratkaisuja. Lahdeksen ohjaajina toimivat emeritus professori Pauli Juuti, Työterveyslaitoksen tutkimusprofessori Tuomo Alasoini ja Akavan erityisalojen edunvalvontajohtaja (ex yt-asiamies) Helena Lamponen. Tutkimus valmistuu huhtikuussa 2019.

Hyvä yhteistoiminta edesauttaa paikallista sopimista

Tiistai, marraskuu 1, 2016 - 15:55

Luotsit tekevät yhteistyötä niin työnantaja- kuin ammattiliittojen kanssa. Hyvä yhteistoiminta ja luottamus luovat edellytyksiä paikallisen sopimisen sujumiselle. Olemme olleet mukana paikallisen sopimisen koulutuksissa konseptilla, jossa aamupäivällä puhutaan sopimisen käytännöistä liittojen asiantuntijoiden johdolla, ja iltapäivällä käsittelemme yhteistoiminnan ydinasioita vuorovaikutteisesti. Tavoitteemme on saada kuulijat miettimään yhteistoiminnan ydinkysymyksiä oman organisaationsa kannalta ja löytää uusia ideoita yhteistoiminnan, luottamuksen ja sopimisen parantamiseen. Konsepti toimii hienosti, ja palaute päivästä on ollut hyvää.

Luotsit mukaan TTK:n uuteen työpaikkojen yhdessä kehittämisen hankkeeseen

Tiistai, elokuu 30, 2016 - 13:04

Työturvallisuuskeskuksen keväällä 2016 aloittamassa hankkeessa tuodaan työpaikkojen avuksi uusi yhdessä kehittämisen konsepti. Yhteistoimintaluotsit ovat mukana konseptin kehittämisessä ja työpaikkojen kehittäjiä valmentavassa ryhmässä. Projekti on osa Työelämä 2020 hanketta.

LUOTTAMUS JA YHTEISTOIMINTA -seminaari

Perjantai, elokuu 14, 2015 - 10:48

TYÖELÄMÄ 2020-hanke, Tekes ja YhteistoimintaLuotsit järjestävät yhdessä hyvää yhteistoimintaa ja luottamusta käsittelevän iltapäiväseminaarin 22.10.2015. Seminaarin tarkoituksena on kirkastaa luottamuksen ja yhteistoiminnan merkitystä työyhteisöjen menestymisen perustana, tarjota käytännön malleja hyvästä yhteistoinnasta, auttaa osallistujia arvioimaan omia käytäntöjään ja innostumaan uusista hyvistä toimintamalleista. 

Seminaarin aluksi ohjelmassa on Oikeus- ja työministeri Jari Lindströmin, Tekesin johtavan työelämän asiantuntijan Tuomo Alasoinin, sekä "luottamusprofessori" Taina Savolaisen lyhyet puheenvuorot. Sen jälkeen Tero Lahdes ja Aarno Ryynänen esittelevät uuden kirjansa YHTEISTOIMINTA JA LUOTTAMUS -Tositarinoita hyvästä yhteistoiminnasta ja luottamuksesta. Kolme käytännön esimerkkiä hyvästä yhteistoiminnasta tarjoaa HOK Elannon, Genelec Oy:n ja Hämeenkyrön kunnan johdon ja henkilöstön edustajat. Lopuksi osallistujlle on käytäntöön vievä workshop, jonka vetäjinä toimivat YhteistomintaLuotsit.

Osallistujiksi kutsutaan johtaja/luottamusmies pareja eri työyhteisöistä. Tilaisuus on maksuton. Lisätietoja saa Tero

Lahdekselta 0400 783380, tero@solarsolutions.fi

YHTEISTOIMINTA JA LUOTTAMUS -kirjan julkistus lokakuussa!

Keskiviikko, huhtikuu 22, 2015 - 12:27

Tero Lahdeksen ja Aarno Ryynäsen uusi kirja YHTEISTOIMINTA JA LUOTTAMUS julkistetaan 22.10. Kirjassa on uusia käytännön esimerkkejä siitä kuinka hyvä luottamus ja yhteistoiminta on saatu aikaan ja minkälaisia tuloksia on sen myötä yhdessä saavutettu. Kirjan esimerkkejä ovat mm. Genelec, HOK Elanto, Korpikorpi, Vincit, Kemppi, Ponsse, Hämeenkyrön kunta. Mukana on myös useita asiantuntijahaastatteluja.  

YhteistoimintaLuotsit STTK:n seminaarissa 7.5.2015

Keskiviikko, huhtikuu 22, 2015 - 12:17

Yhteistoimintaluotsit ovat näytteilleasettajana STTK:n Luottamusmies 2015 -seminaarissa Messukeskuksessa. Puhumme kahdessa eri työpajassa aiheista "Luottamus ja yhteistyö" sekä "Työyhteisön tuottavuus ja tuloksellisuus yhteistoiminnan tavoitteena".

Luotsit HENRY FOORUMISSA 4.11.2014

Lauantai, marraskuu 1, 2014 - 12:33

YhteistoimintaLuotsit ovat mukana HENRY FOORUMISSA, Helsingin Royal at Crowne Plazassa 4.11.2014. Meillä on siellä ständi oppimistorilla ja pidämme klo 14.50 - 15.30 salissa 5 asiantuntijapuheenvuoron aiheesta "Miten luottamusta yhteistoimintaan voi vahvistaa?". Puhumme yhteistoiminnan ja luottamuksen merkityksestä nykyorganisaatioille, kuinka niitä voidaan käytännössä parantaa ja kuinka jaetulla johtamisella voidaan tukea hyvän yhteistoimintakulttuurin syntymistä. Äänessä ovat kaikki kolme luotsia Aarno Ryynänen, Tero Lahdes ja Pauli Juuti.

YhteistoimintaLuotsit Työelämä 2020 -hankkeen kumppaniksi.

Maanantai, heinäkuu 28, 2014 - 16:36

YhteistoimintaLuotsit on hyväksytty Työelämä 2020 -hankkeen viralliseksi kumppaniksi ja me osaltamme pyrimme auttamaan Suomen työelämää nousemaan Euroopan parhaaksi seuraavan kuuden vuoden aikana. Meidän missiomme on auttaa suomalaisia yrityksiä ja muita työyhteisöjä parantamaan keskinäistä luottamusta ja yhteistoimintaansa - luottamus ja yhteistyö ovat Suomen uuden työelämän strategian yksi kivijaloista, jotka pitää olla hyvässä kunnossa mikäli tavoite aiotaan saavuttaa.

YhteistoimintaLuotsit ovat mukana STTK:n Työhyvinvointi 2014 -seminaarissa 8.5.

Torstai, toukokuu 8, 2014 - 06:45

Olemme Aarnon kanssa tavattavissa ständillämme koko päivän. Teemme kyselyn seminaarin osallistujille mm. siitä mitkä ovat heidän työpaikkansa suurimmat työsuojeluyhteistyön haasteet.

Esimiehet ja luottamusmiehet yhteisen tavoitteen taakse

Tiistai, maaliskuu 25, 2014 - 11:52

Varsinkin jatkuvan muutoksen aikana hyvällä yhteistoiminnalla on entistä suurempi merkitys. Johdon tarve huolehtia liiketoiminnan kannattavuudesta ja sujuvuudesta, sekä luottamusmiehen tehtävä valvoa työntekijöiden etuja ja hyvinvointia, saadaan yhdistettyä yhteiseksi tavoitteeksi hyvällä yhteistoiminnalla. Yhteistoiminnan ydinasioiden ymmärtäminen ja käytäntöön vieminen onnistuu usein parhaiten ulkopuolisen, neutraalin ja ammattitaitoisen tahon avustuksella. YhteistoimintaLuotseilla on hyvää näyttöä tällaisista valmennuksista. 

YhteistoimintaLuotsit työkalukumppaniksi HENRY FOORUMIIN

Maanantai, maaliskuu 10, 2014 - 21:25

YhteistoimintaLuotsit ovat mukana Henkilöstöjohdon ryhmä -HENRY ry:n järjestämässä HENRY FOORUMI 2014 -tapahtumassa 4.11.2014. Toimimme HENRY:n työkalukumppanina ja olemme esittelemässä toimintaamme pävän aikana omalla ständillämme oppimistorilla. Pidämme myös hyvää yhteistoimintaa käsittelevän asiantuntijapuheenvuoron päivän aikana.

Yhteistoimintaluotsit esillä kunta-alan Lappeenranta seminaarissa 15-16.8.2013

Keskiviikko, kesäkuu 12, 2013 - 22:42

Olimme Lappeenrannan kuntaseminaarissa keskustelemassa osallistujien kanssa ja esittelemässä yhteistoimintapalveluitamme. Yhteistoimintaa parantavat koulutuksemme tuntuivat sopivan varsin hyvin monen kunnan tarpeisiin, samoin positiivisia esimerkkejä esiin tuova Samassa Veneessä kirja todettiin hyväksi oheislukemistoksi. Se päätyikin monen kuntapäättäjän kassiin. Hyvällä yhteistoiminnalla lisättäisiin varmasti toiminnan tuloksellisuutta, etenkin sote-puolella. 

Esimiesten ja luottamusmiesten yhteiskoulutukset Itellassa ovat saaneet hyvän vastaanoton.

Tiistai, toukokuu 28, 2013 - 12:40

Esimiesten ja luottamusmiesten yhteiskoulutukset ovat saaneet erinomaisen vastaanoton Itellassa.

Esimies ja luottamusmies ovat työyksikön hyvän yhteistoiminnan avainpari. Suunnittelimme Itella Oyj:n kanssa yhteisvalmennuksen, johon osallistuu esimiehiä ja luottamusmiehiä Itellan yksiköistä.

Valmennus kohdentui esimies/luottamusmies –parien keskinäisen yhteistyön parantamiseen ja työyksikön yhteistoimintakulttuurin rakentamiseen. Valmennukset ovat olleet menestys ja niihin osallistuu nyt Itellan työyksiköitä koko Suomen alueelta.

Yhteistoimintaluotsit mukana STTK:n Luottamusmies 2013-seminaarissa – Yhteistoiminta tulevaisuuden työpaikoilla.

Maanantai, toukokuu 27, 2013 - 12:44

Seminaarissa yhteistoimintaluotsi Aarno Ryynänen piti alustuksen aiheesta ”Luottamusmies tuottavuuden ja tuloksellisuuden kehittäjänä” Luotsien näyttelyosasto herätti osanottajissa suurta mielenkiintoa.

Yhteistyökumppanit

gallery/sites-default-files-preview_1_
gallery/sites-default-files-ttk-logo-header-fi_0